Studiekeuze

Voor leerlingen van het vmbo/havo/vwo en studenten van het mbo/hbo/wo.

  • Je wilt gaan studeren, maar welke studie moet je nu kiezen?
  • Je studeert, maar is dit wel de studie die écht bij je past?
  • Je bent al een keer van studie geswitcht en niet meer gemotiveerd.

Een studiekeuze is belangrijk. Je keuze bepaalt immers voor een groot deel je verdere toekomst. Soms lukt het niet om zelf of met hulp van familie, school(decaan), vrienden, die studie te kiezen, waarin jij het beste tot je recht komt.

Onderdelen traject

In deze studiekeuzebegeleiding besteden we tijd aan onderzoek. Je krijgt thuisopdrachten, die we doornemen in de bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten gaan we dieper in op:

  • wie ben ik?
  • wat kan ik?
  • wat wil ik?

We onderzoeken je interesses, motivatie, vaardigheden, leerstijl en studie houding. Pas als je inzicht krijgt in je persoonlijkheid, wat je sterke kanten zijn, waar je energie van krijgt en wat je zwakkere kanten zijn, kun je bewust een keuze maken. Een interview of meelopen met iemand uit een bepaalde beroepsgroep of studie kan hier deel van uitmaken. In de laatste bijeenkomst bespreken we de studierichting(en) die goed bij jouw profiel past. Bij de kennismaking en het eindgesprek kunnen je ouders aanwezig zijn.

Duur traject

Dit studiekeuzebegeleidingstraject bestaat uit drie à vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn verdeeld over een periode van ongeveer 8 weken, zodat je tijd hebt voor de thuisopdrachten. Voor overleg ben ik ook buiten de bijeenkomsten bereikbaar via telefoon of e-mail.

Investering:  € 600,=  (excl. 21% BTW)

Op dit moment neem ik geen nieuwe opdrachten meer aan.